• Przepisy

    Chlebek orkiszowy z batatem

    JEDYNY TAKI E-BOOK:"7 produktów, 10 dań!"" Oszczędzaj czas i pieniądze gotując szybko, smacznie i zdrowo Przepis czytelniczki. Przyjemnie słodkawy, wilgotny chlebek z dodatkiem batata.  Danie diety przyspieszającej metabolizm. Faza 1. Składniki na bochenek na 10-12 porcji. Jedna porcja na posiłek. Składniki: 0,5 kg mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 2000, 200 batata (to mniej więcej pół dużego lub jeden mały), 300 ml ciepłej wody, 1 opakowanie suchych drożdży (7 g), łyżeczka soli, opcjonalnie: czosnek granulowany, kminek, inne ulubione zioła do smaku, czarnuszka do posypania. Batata zetrzyj na tarce o drobnych oczkach lub rozdrobnij w blenderze do takiej konsystencji. Wszystkie składniki (oprócz czarnuszki) włóż do miski, wymieszaj, a następnie przez 5 minut zagniataj…