Mąka z płaskurki.

This topic contains 3 replies, has 2 voices, and was last updated by  Ewa – SzybkaPrzemiana.pl 4 months, 1 week ago.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Posts
  • #9127

    JMolo
    Participant

    Witam serdecznie.
    Ostatnio natknęłam się w sklepie na mąkę z bio pszenicy płaskurki. Podobno jest znacznie zdrowsza od orkiszu i nie podlega modyfikacjom genetycznym jak zwykła pszenica. Czy może być ona dozwolona na diecie? Skoro ma podobne właściwości jak orkisz, który de facto jest również odmianą pszenicy, to pewnie w grę wchodzi ewentualnie faza 1? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

    #9142

    Witam,
    skoro nie jest GMO, to może być stosowana na diecie, w 1. fazie.
    Pozdrawiam serdecznie i sorry za tak późną odpowiedź,
    Ewa

    #9166

    JMolo
    Participant

    Witam ponownie, baaaardzo długo szperałam w internecie na temat tej płaskurki, aż wkońcu znalazłam odpowiedź gdzieś na fb Haylie Pomroy. Płaskurka jest zdrowa i wskazana, ale nie podczas diety. Inaczej nazywana jest farro i traktowana jak bulgur i kuskus.

    #9169

    To ciekawe, bo bulgur i kuskus to zywkła pszenica przecież i nie powinno się ich jeść także po zakończeniu diety.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.