Jadłospis na wrzesień (2)
Trochę szkoda lata, które najwyraźniej odchodzi w siną dal, jednak na pocieszenie mamy dary jesieni: brzoskwinie, gruszki, jabłka, paprykę i wiele innych sezonowych przysmaków, które są podstawą tego mega zdrowego i podkręcającego metabolizm menu.
Poniedziałek i wtorek. 1 faza
Śniadanie: pieczona owsianka jabłkowo-korzenna lub kasza owsiana z jabłkiem
II śniadanie: brzoskwinia
Obiad: zupa hamburgerowa, jabłko
Podwieczorek: gruszka
Kolacja: zupa hamburgerowa lub chili z dynią i indykiem
Środa i czwartek. 2 faza
Śniadanie: prosta sałatka z tuńczykiem
II śniadanie: 90 łososia wędzonego, ogórek
Obiad: kurczak w cebuli z curry, chrupiąca surówka
Podwieczorek: 90 g makreli wędzonej, papryka czerwona
Kolacja: jaja faszerowane warzywami
Piątek, sobota i niedziela. 3 faza
Śniadanie: naleśniki owsiano-migdałowe z owocami(z borówką amerykańską, brzoskwinią itp.)
II śniadanie: ciastko kokosowe z kubeczka, papryka czerwona
Obiad: jajko sadzone na oleju, sałatka z selera i brzoskwini
Podwieczorek: 1/4 szklanki pestek słonecznika, ogórek
Kolacja: kurczak balsamico z pieczonymi batatami
Pamiętaj – podaję minimalne ilości warzyw, można je jeść bez ograniczeń.
4 komentarze
Anna Szura
Dzięki Ewa, biorę się za chrupiącą surówkę
Ewa - SzybkaPrzemiana
Smacznego 🙂
Aleksandra Chełpa
Dopiero zaczynam zapoznawać tajniki tej diety 🙂 Wiem, że sam owoc to dla mnie za mało na drugie śniadanie – mogę od razu zrobić sobie do tego np pieczone buraki? Skoro warzywa można jeść dowolnie
Ewa - SzybkaPrzemiana
Tak, można dodać dowolne warzywa.