Zasady diety

Jadłospis na wrzesień (2)

Trochę szkoda lata, które najwyraźniej odchodzi w siną dal, jednak na pocieszenie mamy dary jesieni: brzoskwinie, gruszki, jabłka, paprykę i wiele innych sezonowych przysmaków, które są podstawą tego mega zdrowego i podkręcającego metabolizm menu.

Poniedziałek i  wtorek.  1 faza

Śniadanie: pieczona owsianka jabłkowo-korzenna lub kasza owsiana z jabłkiem
II śniadanie
: brzoskwinia
Obiad: zupa hamburgerowa, jabłko
Podwieczorek: gruszka
Kolacjazupa hamburgerowa lub chili z dynią i indykiem

Środa i czwartek. 2 faza

Śniadanie: prosta sałatka z tuńczykiem
II śniadanie: 90 łososia wędzonego, ogórek
Obiad: kurczak w cebuli z currychrupiąca surówka
Podwieczorek: 90 g makreli wędzonej, papryka czerwona
Kolacja: jaja faszerowane warzywami

Piątek, sobota i niedziela. 3 faza

Śniadanie: naleśniki owsiano-migdałowe z owocami(z borówką amerykańską, brzoskwinią itp.)
II śniadanie: ciastko kokosowe z kubeczka, papryka czerwona
Obiad: jajko sadzone na oleju, sałatka z selera i brzoskwini
Podwieczorek: 1/4 szklanki pestek słonecznika, ogórek
Kolacja: kurczak balsamico z pieczonymi batatami

Pamiętaj – podaję minimalne ilości warzyw, można je jeść bez ograniczeń.

 

image_print

Absolwentka psychodietetyki i autorka bloga SzybkaPrzemiana.pl, gdzie od 10 lat propaguje zdrowe odżywianie, aktywny styl życia i doradza w zakresie Diety Przyspieszającej Metabolizm i innych zdrowych diet.

4 komentarze

Skomentuj Anna Szura Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *