Jadłospis z truskawkami, rabarbarem i szparagami
Kiedy jakiś ulubiony produkt jest dostępny tylko sezonowo, chciałoby się go jeść i jeść… Po co się ograniczać, skoro sezon na te pyszności trwa krótko? Przedstawiam jadłospis diety przyspieszającej metabolizm maksymalnie wykorzystujący truskawki, rabarbar i szparagi. Truskawki są dozwolone w fazie 1., a szparagi i rabarbar w fazie 2. i 3.
Zobacz także:
Poniedziałek i wtorek. 1 faza
Śniadanie: owsianka z kremem czekoladowym i truskawkami lub koktajl truskawkowo-owsiany
II śniadanie: szklanka truskawek
Obiad: kotleciki z indyka z szałwią i oregano, szklanka ugotowanej kaszy gryczanej, młoda kapusta, jabłko
Podwieczorek: szklanka truskawek
Kolacja: sałatka ze 180 tuńczyka w sosie własnym, ogórków kiszonych/małosolnych i pomidorów, kromka chleba żytniego (ze 100% żyta) 30 g
Środa i czwartek. 2 faza
Śniadanie: omlet czekoladowy z rabarbarem lub beza z rabarbarem
II śniadanie: łosoś wędzony ze szparagami lub ogórkiem
Obiad: wołowina po tajsku z bazylią (wersja ze szparagami)
Podwieczorek: łosoś wędzony ze szparagami lub ogórkiem
Kolacja: sałatka nicejska
Do picia: kompot rabarbarowy (bez ograniczeń ilościowych)
Na deser: rabarbarowa granita (bez ograniczeń ilościowych)
Piątek, sobota i niedziela. 3 faza
Śniadanie: omlet z owocami
II śniadanie: kokosanki, rzodkiewki
Obiad: 180 g łososia z grilla, sałata z sosem winegret z 2 łyżek oliwy z oliwek, szparagi z wody, szklanka borówki amerykańskiej
Podwieczorek: kokosanki, marchewki
Kolacja: sałatka ze szparagami i komosą
Do picia: kompot rabarbarowy (bez ograniczeń ilościowych)
Na deser: rabarbarowa granita (bez ograniczeń ilościowych)
Pamiętaj – podaję minimalne ilości warzyw, można je jeść bez ograniczeń.