Jaja faszerowane warzywami

Ładnie wygląda i dobrze smakuje. Kolejna propozycja urozmaicenia fazy 2. diety przyspieszającej metabolizm – przepis z „Książki kucharskiej” H. Pomroy.

jaja-faszerowane-faza-2-metabolizm

Danie diety przyspieszającej metabolizm, faza 2. Na śniadanie, obiad lub kolację. Składniki na 1 porcję.

Składniki:

  • 3 jaja ugotowane na twardo,
  • pół szklanki warzyw dozwolonych w 2. fazie, u mnie papryka i fasolka szparagowa, autorka poleca pieczarki, cebulę, kapustę,
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy.
  1. Jaja obrać, przekroić na połówki, usunąć żółtka.
  2. Jaja nadziać zmielonymi i doprawionymi warzywami.

Mój komentarz:
Jakoś do tej pory unikałam przepisów dla 2. fazy, w których wykorzystuje się tylko białka, bo nieco irytuje mnie fakt, że nie można w tej fazie jeść całych jaj i przyznam, że w czasie powtórek diety czasem je jem. Na szczęście znalazłam rozwiązanie, bo okazało się, że mam w domu amatora żółtek w postaci syna. Można je też np. dodać do sałatki czy pasty kanapkowej, którą przygotowujemy dla reszty domowników.

Zapraszam do zapisania się do newslettera,  w którym przesyłam ciekawe materiały niepublikowane na blogu.

Dołącz do zamkniętej grupy na Facebooku Szybki metabolizm – wiedza i wsparcie.

Zapraszam także do mojego blogowego sklepiku m.in. z jadłospisami w wersji full wypas i e-kursem „Dieta dla początkujących”.





Posted in:
About the Author

Ewa - SzybkaPrzemiana.pl

Absolwentka psychodietetyki i autorka bloga SzybkaPrzemiana.pl, gdzie od ponad 3 lat propaguje zdrowe odżywianie, aktywny styl życia i doradza w zakresie diety przyspieszającej metabolizm.