Jaja faszerowane warzywami
Przepisy

Jaja faszerowane warzywami

Ładnie wygląda i dobrze smakuje. Kolejna propozycja urozmaicenia fazy 2. diety przyspieszającej metabolizm – przepis z „Książki kucharskiej” H. Pomroy.

 

Danie diety przyspieszającej metabolizm, faza 2. Na śniadanie, obiad lub kolację. Składniki na 1 porcję.

Składniki:

  • 3 jaja ugotowane na twardo,
  • pół szklanki warzyw dozwolonych w 2. fazie, u mnie papryka i fasolka szparagowa, autorka poleca pieczarki, cebulę, kapustę,
  • sól, pieprz, ulubione przyprawy.
  1. Jaja obrać, przekroić na połówki, usunąć żółtka.
  2. Jaja nadziać zmielonymi i doprawionymi warzywami.

Mój komentarz:
Jakoś do tej pory unikałam przepisów dla 2. fazy, w których wykorzystuje się tylko białka, bo nieco irytuje mnie fakt, że nie można w tej fazie jeść całych jaj i przyznam, że w czasie powtórek diety czasem je jem. Na szczęście znalazłam rozwiązanie, bo okazało się, że mam w domu amatora żółtek w postaci syna. Można je też np. dodać do sałatki czy pasty kanapkowej, którą przygotowujemy dla reszty domowników.




Print Friendly, PDF & Email

Absolwentka psychodietetyki i autorka bloga SzybkaPrzemiana.pl, gdzie od 5 lat propaguje zdrowe odżywianie, aktywny styl życia i doradza w zakresie diety przyspieszającej metabolizm i innych zdrowych diet.

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *