Przepisy

Pasta z humusu i awokado

Śniadaniowa rozpusta. Wspaniałe połączenie humusu, awokado i świeżych warzyw zapewni smaczny początek dnia.

Danie diety przyspieszającej metabolizm. Dla fazy 3. Na śniadanie. Składniki na 1 porcję.

Składniki:

  • 2 łyżki humusu,
  • pół awokado,
  • pół czerwonej papryki,
  • świeżo zmielony czarny pieprz, sól morska,
  • opcjonalnie: 2 łyżki posiekanej natki lub innej zieleniny,
  • do podania: pomidory i kromka chleba esseńskiego.

1. Paprykę pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą morską, wrzucić do miseczki.
2. Awokado również pokroić w drobną kostkę, dodać do papryki.
3. Do całości dodać humus, ewentualnie natkę, doprawić do smaku pieprzem.
4. Podawać z kromką chleba esseńskiego i pomidorami (u mnie koktajlowe, bo o tej porze roku, tylko one w miarę dobrze smakują).

Mój komentarz:
Kto powiedział, że nie można dogadzać sobie na diecie? Proponuję nie popadać w dietetyczną rutynę i próbować nowych połączeń dozwolonych składników. Polecam humus z awokado w towarzystwie świeżych warzyw na idealny początek dnia.

image_print

Absolwentka psychodietetyki i autorka bloga SzybkaPrzemiana.pl, gdzie od 10 lat propaguje zdrowe odżywianie, aktywny styl życia i doradza w zakresie Diety Przyspieszającej Metabolizm i innych zdrowych diet.

7 komentarzy

Skomentuj Dorota Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *