Kokosowe brownie
Mocno czekoladowe, lekko kokosowe, pyszne brownie. Wypiek iście luksusowy, mimo że dietetyczny. Wg opinii czytelniczki: „brownie kokosowe pomaga przetrwać dietę, jest tak dobre że w ogóle nie myślę o innych słodyczach i piekę je co tydzień.” Danie diety przyspieszającej metabolizm. Faza 3. Na przekąskę lub śniadanie – składniki na 12 porcji. Składniki: 150 g oleju kokosowego nierafinowanego, 4 czubate łyżki ciemnego kakao, 170 g ksylitolu, 3 jaja w temperaturze pokojowej, 100 g mąki kokosowej, szczypta soli, opcjonalnie: łyżeczka ekstraktu z wanilii Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni. Olej kokosowy podgrzać i wymieszać z kakao. Jaja krótko zmiksować z ksylitolem (tylko do połączenia składników). Olej z kakao oraz jaja z ksylitolem…