• Przepisy

    Piernik metaboliczny

    Aromatyczny, korzenny piernik na bazie mąki migdałowej, oleju kokosowego, pure z dyni i ksylitolu. Świetna alternatywa dla tradycyjnych wypieków świątecznych.    Danie diety przyspieszającej metabolizm, dozwolone w 3. fazie. Składniki na 8 porcji (wersja z orzechami) lub 10 porcji (wersja bez orzechów). Jako przekąska lub dodatek do dań głównych. Składniki: szklanka mąki migdałowej (można zmielić obrane migdały lub płatki migdałowe), 1/2 szklanki mąki kokosowej (można zastąpić dowolną mąką z orzechów lub migdałową), 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli morskiej, 1-2 łyżeczki przyprawy do piernika (w zależności od tego, jak bardzo lubisz smak przypraw korzennych), 4 duże jaja w temperaturze pokojowej, 1/2 szklanki oleju kokosowego, o płynnej konsystencji (lekko rozpuszczonego),…