Jadłospis na sierpień (2)
W sierpniu wizyta na straganie warzywnym to prawdziwa przyjemność – ogromny wybór apetycznych warzyw i owoców sezonowych. Korzystajmy!
Zobacz także:
Poniedziałek i wtorek. 1 faza
Śniadanie: czekoladowa gryczanka z owocami (z malinami) lub budyń jaglany czekoladowy z malinami
II śniadanie: szklanka pokrojonych moreli
Obiad: kurczak z ryżem po kolumbijsku, ogórki małosolne
Podwieczorek: szklanka borówki amerykańskiej
Kolacja: sałatka ze szklanki ugotowanego makaronu orkiszowego, pół szklanki ugotowanej soczewicy, pomidorów, ogórków, rzodkiewek + przyprawy do smaku
Środa i czwartek. 2 faza
Śniadanie: omlet z białek z łososiem
II śniadanie: 60 g wędzonego łososia, czerwona papryka
Obiad: schab w papryce i majeranku, chrupiąca surówka
Podwieczorek: 60 tuńczyka z puszki w wodzie, ugotowany brokuł
Kolacja: 180 g makreli wędzonej, kilka ogórków
Piątek, sobota i niedziela. 3 faza
Śniadanie: kokosowa owsianka ze śliwkami lub deser czekoladowy z owocami
II śniadanie: sałata z jajkiem
Obiad: kotleciki z kurczaka z batatem, żółta fasolka szparagowa, duża brzoskwinia lub szklanka borówki amerykańskiej
Podwieczorek: 1/4 szklanki pestek słonecznika, pomidor
Kolacja: zupa z fasolką szparagową i koperkiem