Dzień 20. Chwilo, trwaj
Dzień 20. Faza 3. diety przyspieszającej metabolizm
Śniadanie: kromka chleba esseńskiego, 2 łyżki humusu, pomidor
II śniadanie: 2 łyżki humusu, seler naciowy
Obiad: kurczak z sezamem, łyżka komosy, surówka ze szpinaku i rukoli z sosem vinaigrette na oliwie z oliwek
Podwieczorek: 1/4 szklanki orzechów nerkowca
Kolacja: sałatka z tuńczyka w sosie własnym, szpinaku, rukoli, ogórka i sosu winegret na oleju z pestek winogron
Oraz: 2,5 l wody, 2 kawy zbożowe, 2 herbaty miętowe
Wysiłek fizyczny: godzinny spacer
Właśnie rozpoczęłam nowe opakowanie chleba esseńskiego, poprzedni był orkiszowy, a tym razem kupiłam esseński pszenny (oba firmy Tessarena). Okazuje się, że ten pszenny ma zdecydowanie lepszy smak! Lekko słodki, aż sprawdzałam, czy aby na pewno nie zawiera miodu czy rodzynek, bo takie wersje chleba esseńskiego też widziałam.
Ugotowałam dziś polecanego wcześniej w komentarzach kurczaka z sezamem, jest całkiem, całkiem, jednak powiem szczerze, że kokosowe curry chyba lepsze (na pewno bardziej tłuste ;-)), ale to oczywiście kwestia gustu. Chcę wypróbować więcej przepisów H. Pomroy (szczególnie dla 2. fazy by się przydało), wtedy może zrobimy jakiś ranking jej przepisów.
2 komentarze
Zielonygroszek
Wg mnie kokosowe curry tez wygrywa z kurczakiem w sezamie.
Ja wczoraj miałam zwariowany dzien-urodziny córki na mega placu zabaw. Zapomniałam wIac jedzenie z domu (zreszta tam nie moNa nic wnosić) i obiad w domu zjadłam ok 12 a następny posiłek o 17.30…byłam okrutnie głodna, a ze u tesciow nie było nic odpowiedniego na trzecia dążę to zjadłam jajecznicę z dwóch jajek i pomidora z bazylia. Na kolacje parówkę i mandarynke.
Szkoda ze nie mogłam wykorzystać w pełni dobrodziejstwa fazy 3 i ze to nie bedzie miec wpływu na spadki…
Dorota
Dzień 20/28 faza III
Pobudka 9.00
Śniadanie 9.30 – pół szklanki płatków owsianych + pół szklanki mrożonych wiśni + ksylitol + 25 g orzechów nerkowca
II śniadanie 12.10 – 25 g orzechów nerkowca + pomidor
Obiad 15.10 – chili z cukinią i kurczakiem + brzoskwinia
Przekąska 17.10 – 25 g orzechów nerkowca + 2 ogórki gruntowe
Kolacja 19.40 – 120 g wątróbki drobiowej z cebulą smażonej na łyżce oleju z pestek winogron + 1/4 szklanki ugotowanego pęczaku + 2 ogórki kiszone + garść orzechów nerkowca
Woda 2,4 l
Pozdrawiam! 🙂