Polędwiczka wieprzowa w kolorowym pieprzu
Danie fazy 3. Na obiad lub na kolację. 4 porcje dla osoby planującej schudnąć 10 kg i mniej. Jeśli chcesz schudnąć więcej niż 10 kg – dodaj pół porcji.
Składniki:
- 480-500 g polędwiczki wieprzowej,
- 2 łyżeczki kolorowego pieprzu grubo zmielonego lub utłuczonego w moździerzu,
- 1-2 łyżeczki musztardy,
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- olej do smażenia, np. kokosowy lub z pestek winogron,
- sól.
1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.
2. Polędwiczkę umyć, osuszyć, posmarować musztardą, posolić, posmarować oliwą i obtoczyć w pieprzu.
3. Obsmażyć polędwiczkę na patelni po 7 minut z każdej strony.
4. Następnie piec w piekarniku 15 minut. Kroić 10 minut po wyjęciu z piekarnika.
Przepis pochodzi z blogu Kwestia smaku z dość dużymi modyfikacjami przystosowującymi go do diety przyspieszającej metabolizm.
4 komentarze
ida
Bardzo smaczne mięsko 😉 dziękuję za inspirację i polecam innym 😉
Evi
A może polędwiczka 2 x 5 minut?;)
Pingback:
Pingback: