Przepisy

Kasza jaglana z jabłkiem

Danie fazy 1.

Na śniadanie. 1 porcja dla osoby planującej schudnąć 10 kg i mniej. Jeśli chcesz schudnąć więcej niż 10 kg – dodaj pół porcji.

Składniki:

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • jabłko
  • cynamon
  • ewentualnie stewie do smaku

1. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę i podprażamy odrobinę z łyżką wody, aż stanie się miękkie (ja używam w tym celu kuchenki mikrofalowej). Może być też surowe, starte jabłko.
2. Nakładamy kaszę i jabłko do miseczki, posypujemy cynamonem i stewią, choć ja tej ostatnie już nie dodaję, ponieważ prażone jabłka i tak są bardzo słodkie w smaku.

Nowy jadłospis z Lidla nr 2 w przygotowaniu! Zapisz się na listę oczekujących

W blogowym sklepie:

NOWOŚĆ!

 

Print Friendly, PDF & Email

Absolwentka psychodietetyki i autorka bloga SzybkaPrzemiana.pl, gdzie od 6 lat propaguje zdrowe odżywianie, aktywny styl życia i doradza w zakresie diety przyspieszającej metabolizm i innych zdrowych diet.

14 komentarzy

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *