
Jadłospis „Wczesna jesień”
Jestem wielką fanką jadłospisów sezonowych, bo skoro mamy teraz dostęp do świeżych i niedrogich brzoskwiń, śliwek czy cukinii, to grzechem byłoby z tego nie korzystać. Zachęcam do wypróbowania choćby kilku przepisów.
Zobacz także:
- Jadłospis jesienny (1)
- Jadłospis jesienny (2)
- Jadłospis na wrzesień (1)
- Jadłospis na wrzesień (2)
- Jadłospis „Późna jesień”
Poniedziałek i wtorek – 1. faza
Śniadanie: szklanka ugotowanego ryżu brązowego, jabłko uduszone z cynamonem i szczyptą ksylitolu
II śniadanie: gruszka
Obiad: Chili z indykiem i dynią, szklanka ugotowanego ryżu brązowego, ogórki kiszone, jabłko
Podwieczorek: brzoskwinia
Kolacja: zupa cukiniowa z pomidorami, szklanka ugotowanego makaronu orkiszowego z 1/2 szklanki soczewicy, pomidorem i ogórkiem (przyprawić do smaku)
Środa i czwartek – 2. faza
Śniadanie: 3 ugotowane białka jaj, 2 szklanki ugotowanych brokułów
II śniadanie: 90 g łososia wędzonego, ogórki
Obiad: cytrynowy dorsz z papryką, 2 szklanki ugotowanej fasolki szparagowej zielonej
Podwieczorek: 90 g makreli wędzonej, papryka czerwona
Kolacja: kurczak pieczony w folii, 2 szklanki ugotowanej fasolki szparagowej żółtej
Piątek, sobota i niedziela – 3. faza
Śniadanie: zielona szakszuka, kromka chleba żytniego, szklanka pokrojonych śliwek
II śniadanie: 1/4 szklanki pestek dyni, papryka czerwona
Obiad: kurczak z cukinią i papryką, sałata z pomidorem i sosem winegret z 2 łyżek oliwy i przypraw, brzoskwinia
Podwieczorek: pasta z pieczonego kalafiora, seler naciowy
Kolacja: sałatka z rukoli, buraka i orzechów, kromka chleba żytniego
Zobacz także:
- inne jadłospisy diety przyspieszającej metabolizm
- jadłospisy z listą zakupów w blogowym sklepie

