Zasady diety

Jadłospis „Późna jesień”

To już nie jest ta sama jesień, co jeszcze miesiąc temu, ale wciąż ma wiele do zaoferowania – nie tylko dynię (niezwykle uniwersalne warzywo), ale także jarmuż czy brukselkę. 

Zobacz także: 

Poniedziałek i  wtorek.  1 faza

Śniadanie: kasza owsiana z jabłkiem
II śniadanie
: gruszka
Obiad: szybkie danie z kurczakiem i warzywami, szklanka ugotowanej kaszy gryczanej, ogórki kiszone, jabłko
Podwieczorek: gruszka lub dowolny owoc 1. fazy
Kolacja: zupa szczęścia + dodać do niej pół szklanki ugotowanej fasoli (lub 120 g kurczaka)

Środa i czwartek. 2 faza

Śniadanie: 3 ugotowane białka jaj, 2 szklanki ugotowanej fasolki szparagowej
II śniadanie: 90 g wędzonej makreli, ogórki kiszone
Obiad: hiciorskie kotlety, szklanka ugotowanych brokułów,
Podwieczorek: 90 g wędzonego łososia, kilka listków cykorii
Kolacja: prosta sałatka z tuńczykiem

Piątek, sobota i niedziela. 3 faza

Śniadanie: owsianka dyniowa (jej wersja dla fazy 3.), ogórek
II śniadanie: chipsy z jarmużu
Obiad: pikantna zupa curry z kurczakiem, szklanka ugotowanej brukselki, grejpfrut lub smoothie ze szklanki żurawiny, pół szklanki wody i kilku łyżeczek ksylitolu
Podwieczorek: ciasto z batatów, seler naciowy
Kolacja: zupa dyniowa z curry, jajko na twardo, ogórek i kromka chleba w 100% żytniego

Pamiętaj – podaję minimalne ilości warzyw, można je jeść bez ograniczeń.

Zobacz także:

image_print

Absolwentka psychodietetyki i autorka bloga SzybkaPrzemiana.pl, gdzie od 10 lat propaguje zdrowe odżywianie, aktywny styl życia i doradza w zakresie Diety Przyspieszającej Metabolizm i innych zdrowych diet.

4 komentarze

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *