
Jadłospis bez glutenu 2
Ostatnimi czasy wiele osób z różnych powodów, na stałe lub okresowo rezygnuje z glutenu. Wychodząc naprzeciw ich potrzebom przedstawiam bezglutenową wersję Diety Przyspieszającej Metabolizm, zresztą już drugą na blogu.
Zobacz także:
FAZA 1. – poniedziałek i wtorek
Śniadanie: gorąca kaszka z komosy z ananasem
II śniadanie: gruszka
Obiad: strogonow drobiowy z papryką, szklanka ugotowanego ryżu brązowego, ogórki kiszone, jabłko
Podwieczorek: pomarańcza
Kolacja: makaron z sosem tuńczykowym (wersja z makaronem gryczanym), ogórek świeży
FAZA 2. – środa i czwartek
Śniadanie: omlet z białek z łososiem
II śniadanie: 100 g makreli wędzonej, czerwona papryka
Obiad: kotleciki z indyka z szałwią i oregano, chrupiąca surówka
Podwieczorek: 100 g makreli wędzonej, ogórek świeży
Kolacja: łosoś na warzywnej kołderce
FAZA 3. – piątek, sobota, niedziela
Śniadanie: Pudding dyniowy, marchewki
II śniadanie: miękkie ciasteczka migdałowe, papryka czerwona
Obiad: łosoś z blachy z batatami i papryką, grejpfrut
Podwieczorek: miękkie ciasteczka migdałowe, seler naciowy
Kolacja: sałatka z komosą i czarną fasolą

