Szybka zupa z kaszą jaglaną
Szybka i sycąca zupa z dużą ilością warzyw, kaszą jaglaną i fasolą. Przepis zaczerpnięty z kuchni wegańskiej, wprost idealny dla 1. fazy diety. Danie diety przyspieszającej metabolizm. Faza 1. Składniki na 3 porcje. Składniki: szklanka surowej kaszy jaglanej lub 3 szklanki ugotowanej (może być też inny rodzaj kaszy), puszka dowolnej fasoli 400 g (u mnie czarna fasola Dawtona), 2 mrożonki warzywne 1-składnikowe (np. żółta fasolka szparagowa i szpinak) albo 2 mrożonki wieloskładnikowe lub 800 g świeżych warzyw mieszanych dozwolonych w 1. fazie (zobacz: 8 mrożonek wielowarzywnych przydatnych na diecie), cebula, 2 ząbki czosnku, pęczek koperku, słoiczek 200 g koncentratu pomidorowego, łyżeczka kurkumy, 2 łyżeczki curry w proszku, sól, pieprz…
Pasta z fasoli ziołowo-cytrynowa
Przekąska dla 3 fazy diety o ciekawym cytrusowym smaku. Danie fazy 3 diety przyspieszającej metabolizm. Na przekąskę lub śniadanie. Porcja na jeden posiłek dla osoby planującej schudnąć 10 kg i mniej – to 2 łyżki pasty . Jeśli chcesz schudnąć więcej niż 10 kg – dodaj pół porcji. Z tego przepisu wyjdą 2-3 porcje. Składniki: puszka fasoli białej lub szklanka samodzielnie ugotowanej, ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy z oliwek, płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny, łyżka soku z cytryny, pół łyżeczki rozmarynu lub oregano (można więcej, w zależności od preferencji smakowych), sól, pieprz do smaku. 1. Fasolę zmiksuj w blenderze lub rozetrzyj praską do ziemnianków. 2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do fasoli. 3.…